utorok 29. októbra 2013

8 spôsobov ako vylepšiť váš životný postoj

Pozitívny prístup k veciam robí úspech ľahko dosiahnuteľným, negatívny prístup ho robí bezvýznamným. Ak chcete byť skutočne úspešnými, prvé čo musíte urobiť je vytvoriť si pozitívny životný postoj a hlavne si ho udržať. Keď je váš postoj naklonený pozitivizmu, očakávaniu a nadšeniu, vaše problémy sa strácajú a možnosti vzrastajú.

Ak ste líder, váš pozitívny postoj priťahuje ľudí na vašu stranu a motivuje ich pracovať ako najlepšie vedia. No na druhej strane, líder s negatívnym postojom využíva strach na prinútenie ľudí byť aktívnymi.
Na viac, aký význam by mal úspech ak by ste sa stále cítili mizerne? Tu sú spôsoby ako sa uistiť, že váš životný postoj je vždy radostný.
1. Vždy konajte zámerne
Predtým ako začnete konať, rozhodnite sa, ako vám istá činnosť pomôže  k dosiahnutiu vašich cieľov.  Ak vám, daná činnosť pomôže len málo alebo vôbec, vymažte je z vášho zoznamu úloh.  Bezúčelná aktivita je strata času a energie.
2. Choďte za svoje hranice
Robiť stále to isté dookola je deprimujúce , aj keď vám „to isté“  v minulosti prinieslo úspech. Úspech je ako atletika, ak sa nenatiahnete každý deň,  postupne sa stanete pomalými a krehkými.
3. Konajte bez očakávania výsledkov
Pokiaľ sa prirodzene musíte rozhodovať  a konať na základe výsledkov, ktoré chcete dosiahnuť, je veľkou chybou očakávať tieto výsledky a potom byť sklamaný ak ich nedosiahnete. Pracujte na tom najlepšie ako viete, ale nebuďte posadnutý vaším cieľom.
4. Použite prekážky na zlepšenie vašich zručností
Namiesto toho, aby ste sa cítili zle, keď spadnete alebo ste odmietnutý, pozrite sa dozadu na vaše činy, a zamyslite sa nad tým, čo by ste mohli vylepšiť. Pamätajte: Výsledky, ktoré dostanete, sú znaky výsledkov, ktoré chcete  dosiahnuť.
5. Vyhľadávajte tých, ktorí zdieľajú váš pozitívny postoj
Je vedcami dokázané že, vaša myseľ automaticky napodobňuje správanie ľudí, ktorí sú okolo vás. (nazýva sa to mirror neuron alebo zrkadlový neurón). Preto by ste sa mali obklopiť ľuďmi s pozitívnym myslením a vyhnúť sa tým negatívnym.
6. Neberte sa príliš vážne
Ak chcete byť šťastnejšími a chcete aby sa ľudia okolo vás cítili pohodlne, vypestujte si schopnosť smiať sa na sebe samých.  Ak sa na sebe nesmejete (alebo sa nemôžete), zaručujem vám, že ľudia s ktorými pracujete sa na vás smejú poza váš chrbát.
7. Odpusťte ostatným ich obmedzenia
Vysoké kritériá  sú dôležité, ale ľudia sú predsa len ľudia. Je hlúpe byť nešťastným, pretože ostatní nemôžu spraviť danú prácu tak dobre ako si myslíte, že by ste ju spravili vy, alebo sa cítiť mizerne, ak ľudia nezdieľajú  istú vidinu alebo ideu s rovnakou vášňou ako vy.
8. Ďakujete častejšie
Dosahovať „postoj vďačnosti“ si vyžaduje viac než len to ako byť si vedomý všetkých úžasných vecí vo vašom živote. Musíte, a mali by ste ďakovať aj ostatným za dary, ktoré vám dávajú aj keď je to len niečo jednoduché ako napríklad úsmev.
Preložila: Beáta Hrubošová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára