utorok 17. septembra 2013

Mať finančný prehľad je ako pravidelne si umývať zuby

 Viesť si svoj finančný prehľad je dobré ako pravidelne si umývať zuby. Najlepšie sa o tom presvedčíte, až keď sa na to vykašlete.
Zuby si umývame každý deň. Nielen preto, aby boli krásne, ale hlavne, aby boli zdravé. Nie vždy sa nám chce, no od malička sme vedení k dobrému návyku nevykašľať sa na to. Lenivosť sa v tomto prípade nevypláca, a ak tento dobrý návyk poctivo nedodržiavame, časom sa nám to vráti. Priznajte sa, zaprisahávali ste sa už niekedy u zubára, že odteraz sa o svoje zuby budete starať naozaj dôsledne?
Možno to na prvý pohľad tak nevyzerá, ale podobne je to aj s financiami. Viesť si svoj finančný prehľad je veľmi dobrý návyk, ktorý pomôže udržať Vaše financie v zdravej kondícii. Ak tento návyk nemáte, môžete sa potýkať so zbytočnými finančnými problémami. Mnoho ľudí nevie správne hospodáriť a pritom stačí naozaj málo. Mať prehľad o reálnych výdajoch a nemíňať viac ako si môžeme dovoliť. Jednoducho sa prikrývať takou perinou, na akú máme.
Kim Kiyosaki, manželka uznávaného podnikateľa a učiteľa Roberta Kiyosakiho, je úspešná podnikateľka a investorka s dlhoročnými skúsenosťami v mnohých oblastiach podnikania. Jej poslaním je odovzdávať svoje vedomosti ďalej a čo najzrozumiteľnejším spôsobom poskytovať finančné vzdelanie aj ostatným ženám.
Vo svojej novej knihe Je najvyšší čas! hovorí, že je čudné až zarážajúce, ako so svojimi peniazmi hazardujeme a nakladáme s nimi neefektívne. Nemyslíme na rezervu, nepoznáme svoje skutočné výdavky, nechávame peniaze tam, kde nezarábajú. Drvivá väčšina ľudí by bola prekvapená, koľko vlastne utráca za mesiac, alebo že peniaze, ktoré niekam vložili (a „naslovovzatý odborník“ ich presviedčal, že zarobia), strácajú oveľa viac ako sme čakali.
Pani Kiyosaki vie o čom hovorí a jej myšlienka a kniha sú rozhodne zaujímavé – nielen pre ženy. Ak sa k nej aj nedostanete, nezabudnite aspoň na dobré návyky, o ktorých sme písali. S financiami Vám pomôžeme my napríklad aj vo Winnersgroup, kde máte možnosť získať komplexný prehľad o svojich financiách cez unikátny internetový portál zdarma, ktorý je unikátom v EU, umývanie zubov však ostáva len na Vás :-)
Ak sa Vám moja stránka páči, tak Vás poprosím kliknúť na /g+1/ . Ďakujem
ZDROJ: internet, http://blog.cashmon.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára