štvrtok 13. marca 2014

Ako vyrásť, alebo 10 podmienok úspechu

Želania mnohých ľudí na rok 2014 znejú: Chcem byť úspešnejší než minulý rok. Nedúfajte, že sa to stane samo. Nedúfajte, že to spraví niekto za Vás. Život je cesta, na ktorej sme sami. Niekto nám môže byť nablízku, ale nikto nemôže ísť miesto nás. Ak stojíte o nový začiatok, preverte si, prosím, že akceptujete týchto 10 podmienok úspechu:
1Môžem byť jedine sám sebou
V Network marketingu koluje jedno nedorozumenie: "Robte to, čo robia iní a budete rovnako úspešní." Ale úspešní ľudia v NWM neduplikujú osoby, duplikujú systém - teda preverenú schému obchodného správania, nie človeka. Nikdy sa nesnažte byť niekoho kópiou. Kópia nikdy nebude lepšia ako originál. Buďte sami sebou. Keď sa Vám ľudia v okolí budú smiať, že ste iní, smejte sa im preto, že oni sa snažia byť rovnakí. V každom okamžiku buďte najlepšou verziou seba, nie horšou verziou niekoho iného. Žiadne cudzie topánky nie sú tak pohodlné ako vlastné, ktoré si vychodíme sami. Nehľadiac na to, že ľudia, ktorí stále napĺňajú len cudzie predstavy, v skutočnosti nežijú, len prežívajú.
2. Je to môj život a moje sny za to stoja
Nemožno dosiahnuť niečoho nového, ak pokračujeme v tom, čo sme robili doteraz. A naopak, ak sme zaujatí svojím snom, nesmie záležať na tom, čo si myslia ostatní. Tak sa dobývajú ciele. Buďte hluchí k tým, ktorí neveria v ich dosiahnutie. Jediné miesto, kde existujú Vaše sny a ciele, je Vaša hlava. Nikto iný ich nemôže vidieť, cítiť ani súdiť. Už predstaviť si ich, je polovica celej práce. Zvyšok je ísť dopredu. Strážiť, aby Vaše sny boli väčšie ako obavy a Vaše skutky hlasnejšie než slová. Nasledujte teda srdce, bez ohľadu na to, čo iní hovoria. Nakoniec, Vy žijete podľa svojich rozhodnutí, nie oni .
3. Všetko dobré aj zlé je životná lekcia
Každý, koho stretnete, všetko, čo zažijete, je súčasťou životnej skúsenosti. Nepohŕdajte tým. Ak nemáte toľko peňazí ako by ste chceli, alebo vzťah nefunguje ako si prajete, tým si objasňujete svoje nabudúce. Nebudete opakovať tie isté chyby, vycítite ich hneď na začiatku. Zistíte, že neexistujú omyly, len lekcie. A čím viac dôverujete svojej intuícii, čiže čím viac idete za svojím srdcom, tým rýchlejšie sa blížite k tomu, čo naozaj chcete. K cieľu.
4. Ozajstní priatelia sú tí jediní, ktorých potrebujete
Vo vzťahoch preferujte kvalitu pred kvantitou. Ak chcete byť úspešnejší a dôjsť ďalej, trávte čas s priateľmi, ktorí si Vás vážia a povzbudzujú Vás. Priatelia, ktorí Vám na tvári vyvolávajú viac úsmev ako vrásky. Tí robia Váš deň pozitívnejším, teda jednoduchším. Priateľ je ten, kto zostane, keď všetci známi odídu.
5. Moje činy musia byť odrazom slov
Robte to, čo hlásate, alebo radšej nerobte nič a mlčte. Choďte sami sebe príkladom. Ľudia viac vidia to, čo robíte, než počúvajú to, čo hovoríte. Preto aj priateľov inšpirujte k tomu, aby robili to najlepšie, čo vedia a keď uspejú, povedzte im ako ste na nich hrdí. Učte sa obdivovať druhých. Nachádzať ich prednosti. Závistliví ľudia nejdú vpred. Ako by mohli, keď na úspešnejších ľuďoch odmietajú vidieť to lepšie? Keď uveríte, že aj Vy môžete dosiahnuť určitý cieľ, vykročíte. Skúste byť najpozitívnejšou a najzapálenejšou osobou v okolí. Presvedčíte sa, že optimizmus je magnet na šťastie.
6. Nedodržané sľuby likvidujú vzťahy
Stále niečo sľubujeme. Otázka znie: dodržíme to? Niekto hovorí: Slová sa hovoria a voda tečie. Nesúhlasím. Kedykoľvek poviete, že niečo urobíte, urobte to. Zlyhaním dávate iným najavo, že Vám za to nestojí. Dobrá rada: Nikdy nerobte veľké rozhodnutia, ak ste plní negatívnej energie a nikdy nedávajte veľké sľuby, keď ste v eufórii.
7. Aj maličkosti môžu mať veľký rozmer
V jednom z vydaní časopisu First Class sa vysvetľuje, ako je dôležité zjednodušiť myslenie. Robí sa to aj tak, že si užívate každý okamih. Či zapadá slnko alebo ste s členmi svojej rodiny. Radujte sa z maličkostí, prídete na to, že práve tieto chvíle sú zdrojom energie.
8. Aj malí ľudia môžu spraviť veľký rozdiel
Okrem jednoduchého myslenia je dôležité vedieť sa odlíšiť. Dá sa to aj v maličkostiach. Zostaňte pozitívni, keď sú všetci okolo negatívni. Usmejte sa, keď sa ostatní mračia. Je tak jednoduché byť iný! Aj malé činy majú ohromný vplyv na okolie. Chcete vzbudiť pozornosť? Zdvihnite pohodené odpadky, okolo ktorých všetci prechádzajú. Podporte človeka, od ktorého sa odvrátil svet. Nájdite doma vec, ktorú už dávno nepoužívate a dajte ju niekomu, komu pomôže. Začnite byť tým, koho si ľudia všímajú. Nechávajte za sebou veci a ľudí v lepšom stave, než v akom ste ich našli. Prečo?
9. Odlišnosť mi dá silu a múdrosť
Bolesť posilňuje. Slzy posilňujú. Vážne zlomeniny srdca učia múdrosti. Buďte vďační za minulosť, pretože to ona Vás vybrusuje ako diamant. Áno, to minulosti nech bola akokoľvek ťažká, ďakujeme za budúcnosť. Platón vravieval: Ži dnes, uč sa zo včerajšku a ver v zajtrajšok. Život nie je o čakaní až prejde búrka, je o tom naučiť sa tancovať v daždi.
10. Ľudia ľutujú len veci, ktoré neurobili
Nikdy nám nebude chýbať to, čo sme do života prijali. Ale vždy nám môže chýbať to, čo sme ponechali bez povšimnutia. Nové príležitosti, výzvy, zmeny - nebojte sa životných križovatiek. Kým sa môžete rozhodovať, ešte žijete. Každého človeka mrzia tie priateľstvá, ktoré sa bál uskutočniť a rozhodnutia, na ktoré čakal príliš dlho.

Zdroj:http://www.firstclass.cz/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára